Nieuw
Na een aantal jaren “Lekkerding” alleen voor vrouwen is er nu ook een “lekkerding” voor mannen.
“Stoer Lekkerding” is een gedurfde drank op basis van rum met de kracht van een bitter (30%). Verrassend lekker! Heerlijk om puur te drinken maar ook te mixen met cola. Ook lekker, een scheutje in de koffie, thee of chocolademelk.
Achterhoekse Limoncello.
Geale Goud : Handgemaakt van onbespoten biologische citroenen uit Zuid-Italië.
In fris en zacht zit de kracht. Gewoon een onmundig lekkere likeur!
Achterhoekse Arancello.
Oerend Oranje : Handgemaakt van onbespoten biologische sinaasappels uit Zuid-Italë. Likeur met een knalkleur en hemelse geur. Hèvig goed voor het humeur.
Wijnbericht aanbieding maand juli
Monte del Frà Custoza Custoza
Wat een heerlijke, typisch Italiaanse witte wijn! Niet al te uitbundig, wel sappig en fruitig en met een flinke smaaklengte. Insiders beschouwen Monte del Frà als de beste producent van Custoza. Deze appellatie is wellicht minder bekend dan de aangrenzende streek Soave, maar het succes van Monte del Frà is er niet minder om. De ambitieuze familie Bonomo doet er dan ook alles aan om de beste te zijn. Zo is de Custoza een blend op basis van lokale druiven Garganego, Trebbiano en Cortese, om de wijn zoveel mogelijk complexiteit in de geur en smaak te geven. Niet voor niets staat deze aantrekkelijke bianco al jarenlang zeer prominent in de Gambero Rosso, dé Italiaanse referentie voor kwaliteitswijnen. Ook U bent het met ons eens: de Custoza is een van onze bestverkochte Italiaanse droge witte wijnen onder de tien euro. Mis deze aanbieding dus niet!
Normaal € 8,95 nu voor € 7,95
Op het niveau van goede Soave of Lugana
Sappig, fruitig en intens van smaak
Uitstekende prijs- plezierverhouding
Wijnbericht aanbieding
Monte del Frà Bardolino Veneto
Bardolino – de sappige, fruitige rode wijn uit het gelijknamige gebied aan het Gardameer – dankt zijn wereldberoemde status in de eerste plaats aan het toerisme. Helaas krijgen toeristen ter plekke echter vaak een kwalitatief matige, dunne wijn geschonken. Hoe anders is het gesteld met die van Monte del Frà! Zeer bepalend voor de kwaliteit van deze Bardolino is dat de druiven (Corvina, Rondinella en Molinara) later en dus rijper geoogst worden dan vroeger gebruikelijk was. Dit resulteert in fraaiere fruitgeuren en meer zachtheid. Ondanks het latere oogstmoment heeft de wijn toch maar een bescheiden alcoholpercentage, wat ‘m makkelijk drinkbaar maakt. Probeer ‘m zelf (bij voorkeur licht gekoeld) en proef waarom de trend naar lichtere, soepele rode wijnen – zeker op zonnige dagen – doorzet. Een topper in zijn klasse!
Normaal € 9,30 nu voor € 7,95
Van Corvina, Rondinella en Molinara
Sappig, fruitig en bijzonder elegant
Sublieme kwaliteit voor de prijs
Wijnbericht aanbieding
Monte del Frà Chiaretto Bardolino
Dat Monte del Frà patent lijkt te hebben op rijp-fruitige wijn, blijkt ook uit hun loepzuivere rosé, de Chiaretto. De schillen van de blauwe druiven Corvina, Rondinella en Molinara weken slechts 24 uur in het druivensap en geven de wijn een lichtroze tint. Deze delicate, fijn geurende en smaakvolle rosé past goed bij mediterrane, zomerse gerechten en is ook een prima aperitief. Inmiddels heeft de Chiaretto van de familie Bonomo een indrukwekkende palmares met hoge scores in de nationale en internationale wijnpers. Rosé met een optimale prijs-plezierverhouding en door ons zeer aanbevolen.
Normaal € 8,95 nu voor € 7,95
Delicaat, lichtvoetig & sappig
Heerlijk zo, met wat antipasti of bij een tomatensalade
Excelleert in deze prijsklasse
Wijnbericht aanbieding
Castelo de Medina Verdejo Rueda
Wat een geur- en smaakexpressie! De fris-sappige witte Verdejo van Castelo de Medina maakt vanaf het eerste moment al jarenlang tot de absolute top van het Noord-Spaanse Rueda-gebied. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de aromatisch zuivere en verfrissend smakende witte Verdejo van wijnmaakster Sara Román inmiddels vele liefhebbers kent. De expressieve geur van rijpe en gezonde Verdejodruiven is uniek en geeft de wijn z’n kenmerkende, verfijnde geur- en smaaknuances van anijs en citrus. Maar het is ook de volle, frisdroge en sappige smaak die overtuigt. Deze karaktervolle witte wijn smaakt goed gekoeld heerlijk als aperitief of als begeleider van bijvoorbeeld gazpacho, pittige gamba’s of gegrilde vis. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Normaal € 9,80 nu voor € 8,40
Van vooraanstaand Rueda-domein Medina
Intense geur- en smaakexpressie
Ideaal aperitief, ook heerlijk bij gazpacho of gamba’s
Wijnbericht aanbieding
Castello de Medina Nouveau Tempranillo Castilla Y Léon
Een Spaanse wijn met een Franse naam? Ja, een beetje vreemd vonden wij dat ook toen we deze nouveau voor het eerst zagen. Maar toen we hem eenmaal proefden, begrepen we de bedoeling van de wijnmaker meteen. De aanduiding ‘nouveau’ is onlosmakelijk verbonden met de bekende Beaujolais Nouveau. Sara Román, de wijnmaakster van Castelo de Medina, maakte er een Spaanse variant van. Toch is het geen kopie van een lichte en frisse Beaujolais. De Spaanse druif Tempranillo is anders dan de Gamay uit de Beaujolais. Ook is het warmer in het herkomstgebied Rueda, waardoor de druiven rijper worden. De Castelo de Medina Nouveau is in onze ogen een Beaujolais-plus met een Spaans karakter. Meer rijp fruit, meer kleur en meer sappigheid in de smaak. Maar ook die heerlijke souplesse en doordrinkbaarheid. Om dat nog meer te benadrukken, serveert U de Nouveau het best licht gekoeld. Bijvoorbeeld bij een zomerse barbecue, quiche of salade met kip.
Normaal € 8,20 nu voor € 7,20
Sappig, soepel & barstensvol rijp fruit
Ideaal voor bij een zomerse barbecue
Licht gekoeld op z’n best
Wijnbericht aanbieding
Bodegas Forjas del Salnés Leirana Albariño Rías Baixas
De pure, authentieke Albariño van Galiciër Rodrigo Méndez onderscheidt zich in hoge mate van het grote aanbod koud gefermenteerde, meer ééndimensionale, gestandaardiseerde witte wijnen van andere producenten. Rodrigo startte zijn Bodega Forjas del Salnés in 2005, met de inmiddels legendarische Raúl Pérez als keldermeester. Het domein ligt in het dorpje Meaño, op minder dan drie kilometer van de Atlantische Oceaan. Rodrigo wilde terug naar een natuurlijke, oorspronkelijke manier van wijnmaken. Hij bewerkt zijn wijngaarden dan ook biologisch, oogst handmatig en grijpt in de kelder zo min mogelijk in. De vergisting verloopt spontaan, middels de natuurlijke, wilde gisten. De melkzuurgisting wordt hier – in tegenstelling tot bij de meeste Albariño’s – niet uitgevoerd, waardoor de voor de Atlantische Salnésvallei zo typische frisheid bewaard blijft. Na de fermentatie verblijft de wijn zeven maanden in roestvrijstalen tanks en in oude, grote eikenhouten vaten (20%). Het is bijna niet voor te stellen dat het ruwe, voor wijnboeren zo lastige, Atlantische klimaat en de harde, arme granietbodem alhier zulke fantastische wijnen kunnen opleveren. De Leinara is een grote Spaanse witte wijn met een bijzondere verfijning. Laat ‘m gerust 4 tot 5 jaar verder rijpen en daarmee winnen aan complexiteit.
Normaal € 18,65 nu voor € 16,95
Van een van de allerbeste bodegas in Rías Baixas
Koelklimaatwijn bij uitstek, complex en verfijnd
Prachtig bij schelpdieren, gegrilde vis en als aperitief
Wijnbericht aanbieding
Le Clos du Caillou Le Bouquet des Garrigues Côtes du Rhône BIO
Wijnmaker Bruno Gaspard en mede-eigenaar Sylvie Vacheron weten ondanks het warme Châteauneuf-du-Papeterroir een zeldzame elegantie in hun wijnen te brengen. Zij maken een stijl en kwaliteit die door velen wordt gezien als uniek voor dit beroemde gebied. De wijngaarden van deze luxe Côtes du Rhône liggen tegen Châteauneuf-du-Pape aan, slechts gescheiden door de Route Nationale. De aanplant wordt gedomineerd door hoofdzakelijk vijftig jaar oude Grenache-wijnstokken, met aanvullend 15% Syrah, Carignan en Mourvèdre. Het rendement is – met gemiddeld vijfentwintig hectoliter per hectare – zeer laag. De oogst gebeurt handmatig, met een eerste selectie in de wijngaard, gevolgd door een tweede bij binnenkomst in de kelder. Bruno Gaspard selecteert alleen de allerbeste druiven voor Le Bouquet des Garrigues en laat deze vergisten in betonnen kuipen. De rijping voltrekt zicht gedurende vijftien maanden in grote eikenhouten vaten. Het resultaat is een veelvuldig bejubelde Côtes du Rhône die het waard is om te worden vergeleken met goede Châteauneuf-du-Pape.
Normaal € 18,40 nu voor € 16,95
‘Bijna-Châteauneuf’ van topdomein Le Clos du Caillou
Elegant, kruidig en met een indrukwekkende palmares
Ietsje gekoeld heerlijk bij kip of vlees van de grill
Wijnbericht aanbieding
De Morgenzon DMZ Limited Release Concerto rood Stellenbosch beperkt verkrijgbaar
De fraaie rode Limited Release Concerto is een blend van wijnvaten die eigenlijk bestemd waren voor de luxe rode Maestro Blue. Net als de Maestro Blue is deze Concerto een Rhôneblend. Het is een bijzonder geslaagde compositie van Grenache, Syrah, Mourvèdre, Durif (ook wel Petite Syrah) en een heel klein beetje Viognier, naar oud gebruik in de Noord-Rhône. In vergelijking met de serieuzere Maestro Blue is de Concerto iets soepeler en meer op het fruit gemaakt. De geur is een ware symfonie van kersen en bramen aangevuld met een peperige, kruidige toets en verleidelijk eiken. In de smaak is de Concerto harmonieus, vol en zacht, met een spetterende finale. Kortom, een prachtige variatie op een klassiek thema, en dat voor een superscherpe prijs!
Normaal € 13,95 nu voor € 10,95
Exclusieve botteling van DeMorgenzon in Stellenbosch
Indrukwekkende, eigengerijpte Rhôneblend
Een buitenkans om niet te missen: op=op!
Wijnbericht aanbieding
DeMorgenzon DMZ Limited Release Concerto wit Stellenbosch beperkt verkrijgbaar
De oogst 2021 is de eerste witte Limited Release van DeMorgenzon. Aangezien hun witte topwijnen tot de beste van Stellenbosch behoren, hadden we hoge verwachtingen van deze Concerto. En we zijn allerminst teleurgesteld. De basis voor de witte Limited Release is een klein deel van de Chardonnay die normaalgesproken bestemd is voor de buitengewoon Bourgondische topcuvée ‘Reserve Chardonnay’. Deze prachtige witte wijn oogst jaar in jaar uit uitzonderlijk hoge perswaarderingen, maar de prijs is er ook naar – hij kost ruim dertig euro. Voor deze Concerto vult DeMorgenzon de Chardonnay aan met witte Rhônedruiven, zoals Marsanne en Roussanne. Na de gisting rijpt de wijn in kleine fusten. Het eindresultaat is een indrukwekkende Chardonnayblend met een verleidelijke geur van rijp wit fruit, mooi gedoseerd eikenhout en een prachtige frisheid in de lange afdronk.
Normaal € 13,95 nu voor € 10,95
Uitsluitend van eigen druiven van top-estate DeMorgenzon
In Bourgondische stijl gemaakt
Smaaklengte en kwaliteit voor een scherpe prijs
Wijnbericht aanbieding
Cederberg Merlot-Shiraz Cederberg
David Nieuwoudt vertegenwoordigt als eigenaar en wijnmaker de vijfde generatie op het fraaie en veelvuldig bekroonde Zuid-Afrikaanse wijngoed Cederberg. Zijn estate ligt in het gelijknamige Cederberggebied in het noordelijke deel van de Westkaap, op ruim 1.000 meter hoogte. Op deze relatief koele en zeer afgelegen locatie bevindt zich een virusvrije wijngaard met relatief laat rijpende druiven. Daar oogst David de Merlot en Shiraz voor deze verfijnde rode wijn. Na de vergisting en assemblage rijpt hij de Merlot-Shiraz ongeveer veertien maanden in derde- en vierdejaars eikenhouten fusten, waardoor de rijpe fruitaroma’s bewaard blijven. Dit is dé wijn bij een zomerse bbq, klassieke wildgerechten en winterse, kruidige stoofschotels. Hij is heel toegankelijk van smaak, met zachte tannines, pruimen en donker fruit van de Merlot en lekkere Shiraz-pittigheid. Nu op dronk en goed te bewaren tot zes jaar na de oogst. Tip: drinkt U de wijn in de zomer? Serveer heem dan ietsje gekoeld, op zo’n 16 à 18 graden.
Normaal € 13,95 nu voor € 11,50
Zacht en vol, met rijp pruimenfruit en kruidigheid
Prachtig gedoseerd eiken van gebruikte houten vaten
Nu op dronk; heerlijk bij een zomerse bbq
Wijnbericht aanbieding
Cazas Novas Monção Melgaço Alvarinho Vinho Verde
Deze prachtige witte wijn vertegenwoordigt de moderne stijl Vinho Verde, die van een heel ander niveau is dan de licht zoetige en iets mousserende wijnen die U wellicht kent van een vakantie in Portugal. De nieuwe stijl Vinho Verde is droog, zit boordevol rijp fruit en heeft een aantrekkelijke frisheid die uitermate goed combineert met gerechten. Een kleine groep producenten, waaronder de inmiddels legendarische Vinho Verde-vernieuwer Anselmo Mendes, veroorzaakte de kwaliteitsrevolutie die dit gebied nodig had. Wij vonden deze prachtige wijn bij de kleine producent Cazas Novas. De Alvarinhodruiven komen van de noordelijk gelegen wijngaarden in Monção e Melgaço, het bekendste gebied voor mooie kwaliteit Vinho Verde. Anselmo Mendes is verbonden aan dit bedrijf als adviseur en zorgt samen met wijnmaker Diogo Fonseca Lopos voor een onberispelijke kwaliteit met een duidelijke Mendes-signatuur. Een prachtwijn die gerust ook nog even verder kan rijpen en geweldig smaakt bij mediterrane visgerechten.
Normaal € 13,45 nu voor € 11,95
Topkwaliteit Alvarinho, iets gerijpt nóg lekkerder
Droog, sappig en boordevol rijp fruit
Mooie begeleider van mediterrane visgerechten
Wijnbericht aanbieding
Pazo das Tapias Alma de Autor Godello Monterrei
Galicische witte wijnen worden ontdekt. De bekendste naam uit Noord-West Spanje is de al breed verkrijgbare Rìas Baixas, maar meer landinwaarts biedt Galicië nog relatief onontdekte pareltjes. Bijvoorbeeld in Monterrei. Bijna 70% van de wijnproductie is er wit. In de hoger gelegen wijngaarden op de grens tussen Atlantische en mediterrane invloed rijpen de druiven net iets verder dan in het aan zee gelegen Rìas Baixas. Dat zorgt voor wijnen met de kenmerkende Galicische frisheid in combinatie met een mooie volle smaak. Neem bijvoorbeeld Manuel Mendez’ Alma de Autor. Manuel maakt deze prachtige witte wijn van Godellodruiven van een perceel met vijftig jaar oude wijnstokken. De nog geen hectare tellende wijngaard ligt pal naast de bodega. Een groot voordeel, want vrijwel direct na de handmatige pluk komen de druiven al aan in de kelder waar Manuel direct begint met de vinificatie. Doordat hij de wijn uitsluitend in roestvrijstalen tanks vergist en rijpt, is zijn Godello mooi puur en fruitig. Heel geschikt bij vis, schelpdieren, wit vlees en zelfs pasta’s.
Normaal € 13,30 nu voor € 11,70
Van Godellodruiven uit kleine wijngaard met oude stokken
Combineert Galicische frisheid met een volle smaak
Heerlijk bij vis of schelpdieren
Wijnbericht aanbieding
Pazos das Tapias Alma de Autor Mencía-Arauxa Monterrei
In wittewijngebied Monterrei, op de grens tussen Atlantische en mediterrane invloed, is ook de potentie voor rode kwaliteitswijn veelbelovend. Dat laat Manuel Mendez zien. Voor zijn Alma de Autor selecteert hij ongeveer 60% Mencía en 40% Arauxa (de lokale benaming voor Tempranillo) van een perceel met 50 jaar oude stokken. De druiven worden pas in de tweede week van oktober met de hand geplukt. Na een korte schilinweking vergist Manuel ze met behulp van de ‘wilde’ gistsoorten die onder meer op de schil van de druiven zit. Tot slot rijpt de wijn 12 maanden in kleine houten vaten van Frans en Amerikaans eiken. Het levert een verleidelijke, lichtgekleurde rode Galiciër op, met de finesse die zo kenmerkend is voor de wijnen uit Noord-Spanje. Hij combineert uitstekend met gegrild vlees of kip uit de oven, maar smaakt ook goed zomaar, buiten de maaltijd om.
Normaal € 13,30 nu voor € 11,70
Van Mencía en Arauxa (Tempranillo) van 50 jaar oude stokken
Met een verfijnde eikenrijping van 12 maanden
Lekker bij gevogelte, wit vlees of zomaar
Wijnbericht aanbieding
By Henri Bonnaud Rosé Côtes de Provence Sainte-Victoire BIO
Henri Bonnaud is één van de slechts vijf producenten in een van Frankrijks kleinste en oudste appellaties: Palette. Het Zuid-Franse wijngoed wordt sinds 1996 geleid door Stéphane Spitzglous, die opgroeide op zijn opa’s domein en het wijngoed uiteindelijk van hem overnam. Omdat Palette zelf in totaal maar een luttele 43 hectaren telt, is uitbreiding hier niet echt mogelijk. Vandaar dat Stéphane behalve zijn wijngaarden in Palette ook 15 hectaren wijngaarden bewerkt in het naburige Provence Sainte-Victoire, aan de voet van de gelijknamige berg. Net als in Palette doet hij dat op biologische wijze. Na de oogst ontsteelt en kneust Stéphane de Cinsault- en Grenachedruiven. Alvorens hij de druiven perst, laat hij de schillen enkele uren bij het sap. Dit geeft de wijn z’n mooie lichtroze tint. Na de persing vergist Stéphane het sap tot wijn in roestvrijstalen tanks. Het levert een opvallend verfijnde Provencerosé op. De wijn heeft een subtiele kruidigheid. Een heerlijke rosé om mee te borrelen, maar ook bij een keur aan mediterrane gerechten is íe geweldig. Warm aanbevolen!
Normaal € 12,95 nu voor € 11,70
Blend van Cinsault en Grenache uit Sainte-Victoire
Geoogst in biologisch bewerkte wijngaarden
Opwekkend fris, fruitig en subtiel kruidig