Nieuw
Nieuw in ons assortiment!
Krijtje
Met de smaak van de bekende snoepjes: schoolkrijtjes
drop, mint, anijs en zoethout
Nieuw in ons assortiment!
Krijtje
Met de smaak van de bekende snoepjes: schoolkrijtjes
drop, mint, anijs en zoethout
Castello de Romitorio Brio Toscana Rosso
“Zoals met al onze wijnen, hebben we ook in het geval van de Brio niet alleen over de wijn nagedacht in termen van smaak, maar vooral ook in termen van muziek. De vraag is voor ons altijd welke energie een wijn heeft. Het Italiaanse woord ‘brio’ betekent zoveel als levendigheid. En dat is precies het kenmerk van deze Rosso, gemaakt van druiven van jonge Sangiovesewijngaarden. Jeugdige Sangiovese is sprankelend en energiek en heeft de lichtvoetige schoonheid van een opbloeiende bloem of de dans van een ballerina. Vanzelfsprekend is dit geen wijn voor de eeuwigheid, maar één om jong te drinken; gewoon zo of in combinatie met een veelheid aan gerechten – juist dat maakt ‘m zo heerlijk. Probeer ‘m bijvoorbeeld bij pici al ragu di cinghiale (pasta met wildzwijn) of stracotto (runderstoof) en proef hoe de wijn met z’n heldere, frisse karakter de smaken in het gerecht ophaalt. Een elegante, levendige, breed inzetbare Sangiovese van topkwaliteit – dat is Brio.”
Normaal € 14,95 nu voor € 11,95
Van Brunello-grootheid Romitorio
Levendige, sappige, fruitige stijl
Heerlijk bij pasta en lichte vleesgerechten
Caruso e Minini Terre di Giumara Inzolia Terre Siciliane
Op de Westpunt van Sicilië, in de provincie Trapani, bevindt zich het familiewijngoed Caruso & Minini. Met oog voor de eeuwenoude wijncultuur worden hier moderne, typisch Siciliaanse wijnen gemaakt. De Inzolia is er een perfect voorbeeld van. Inzolia is echt een lokale druivensoort, die z’n oorsprong vindt aan de westkant van het eiland. Waar het vroeger vooral een belangrijke component van Marsala was, wordt de druif steeds vaker gebruikt voor droge witte wijnen – en met succes! Deze van Caruso & Minini is gebotteld als monocépage, of in purezza, zoals de Italianen zo mooi zeggen. De wijn is uitsluitend vergist en gerijpt in roestvrijstalen tanks. Hierdoor wordt een mooie, pure expressie van de Inzoliadruif verkregen. Drink ‘m gewoon zo, of in combinatie met een romige pasta met paddenstoelen, gebakken of gegrilde vis, of kip uit de oven.
Normaal € 11,95 nu voor € 10,50
Van de lokale Inzoliadruif
Mild, geurig wit met rijp, sappig fruit en een zilte smaak
Ideaal bij gegrilde vis, kip uit de oven of een romige pasta
Caruso e Minini Terre di Giumara Nero d’Avola Sicilia
Nero d’Avola is het meest aangeplante blauwe druivenras van Sicilië. Nero duidt op de intense donkere kleur van de schil en daarmee ook van de wijn. Z’n oorsprong zou de druif vinden in het plaatsje Avola, aan de zuidoostkust van het eiland ten zuiden van Syracuse. In handen van bekwame wijnmakers geeft dit druivenras op he hele eiland goede resultaten. Ook bij Caruso e Minini weten ze wel raad met deze klassieker. De druiven worden met de hand geoogst en vergist de wijn in roestvrijstalen tanks. Vervolgens rijpt een derde van de wijn vier maanden in barriques, terwijl het overige deel in tanks blijft. De uiteindelijke assemblage heeft dan ook een aangename balans tussen sappigheid en stevigheid, Combineer ‘m met klassieke Italiaanse gerechten als pasta met tomatensaus, pizza of geroosterd vlees. Ook lekker om zo te drinken, al dan niet met wat salumi (Italiaansen vleeswaren) erbij.
Normaal € 11,95 nu voor € 10,50
Van familiewijngoed Caruso e Minini
Deels houtgerijpt voor een mooie balans tussen fruit en structuur
Ideaal bij pastagerechten met tomatensaus, pizza of geroosterd vlees
Finca Aylés Trasmontes Garnacha cariñena BIO
Kenners van Spaanse wijnen weten het al langer: de goed gemaakte rode wijnen uit Aragón bieden een uitstekende prijs-plezierverhouding. Maar de verwachte doorbraak blijft nog uit. Te vaak zijn de massaal en goedkoop aangeboden coöperatiewijnen ondermaats door hun weinig verfijnde en zure smaak. Hoe het anders kan, proeft U bij Finca Aylés in Cariñena. Hier laat wijnmaker Jorge Navascués zien dat een veel beter kwaliteit maar een klein beetje meer kost. Zijn biologische Carnacha groeit op ruim 600 meter hoogte en wordt optimaal rijp geoogst. Na de vergisting rijpt deze volle rode wijn zes maanden in kleine fusten van Frans eikenhout. Dit geeft ‘m een rondere en complexere smaak, maar zonder dat de houttonen gaan domineren. Hierdoor is deze Garnacha zowel aan tafel als buiten de maaltijd om heerlijk. Een zeer aanbevolen trouvaille
Normaal € 9,20 nu voor € 7,60
Verleidelijke, biologische Garnacha
Van druiven uit hooggelegen wijngaarden
Met subtiele houtrijping
Las Cuadras Crianza Costers del Segre
De Las-Cuadras-wijnen uit de ruige Catalaanse streek Costers del Segre zijn een echte aanwinst in ons assortiment. Dat geldt in het bijzonder voor deze indrukwekkende Crianza: wat een ontzettende goede en originele wijn, en dat voor zo’n bescheiden prijs! Wat je noemt een trouvaille. Hoewel wijnmaakster Valva Martínez de Toda een keur aan druivenrassen aangeplant heeft staan, wordt de Crianza gemaakt van twee klassiekers: Grenacha en Syrah. Omdat ze vindt dat goede wijnen ontstaan in de wijngaard, besteedt ze veel aandacht aan het wijngaardonderhoud. Ook in de kelder is Valva een perfectionist. Ze laat niets aan het toeval over en bedient ze zich van de modernste technieken. Na de temperatuur-gereguleerde fermentatie rijpt de wijn zo’n negen maanden in vaten van zowel Frans als Amerikaans eiken. Hierna rijpt de wijn nog minimaal een half jaar op fles. Drink deze luxe geurende en smakende Crianza bij voorkeur aan tafel bij uiteenlopende stevige gerechten variërend van stamppot, tot gegrild of gestoofd vlees, tot gerijpte kaas.
Normaal € 13,50 nu voor € 11,95
Blend van perfect rijpe Garnacha en Syrah
Gerijpt in Frans en Amerikaans eiken
Ideaal bij stevige, winterse gerechten
Las Cuadras Tinto Costers del Segre
Deze onderscheidende Catalaanse rode wijn is gemaakt van dé Spaanse topdruif Tempranillo, aangevuld met 30% Garnacha. De Tempranillo doet het heel goed in de hoger gelegen en dus koelere wijngaarden in Spanje. Mits goed gesnoeid – zoals bij Las Cuadras – bereikt deze druif er een perfecte rijpheid. De Garnacha zorgt voor een kruidige smeuïgheid die heel goed samengaat met de frisheid en elegantie van de Tempranillo. Na de oogst volgt een moderne vinificatie met aansluitend een rijping van vier maanden in grote vaten van Frans eikenhout. De eikengeur past mooi bij het subtiele aroma van bessenfruit. De smaak is heel toegankelijk, sappig en zelfs vol, maar zonder zwaar te zijn. Heerlijk bij kip, gegrild vlees of zomaar buiten de maaltijd om.
Normaal € 9,95 nu voor € 8,80
Met mooi gedoseerde eikeninvloed
Fruitig, kruidig en breed inzetbaar
Heerlijk bij kip of gegrild vlees
Bodegas Raúl Pérez Ultreia Mata Los Pardos Mencía Bierzo
Goed nieuws voor de liefhebbers van de briljante Bierzowijnen. Van Raúl Pérez: zijn iconische Ultreia-reeks is uitgebreid! En wel met de exclusief voor ons gebottelde cuvée Mata Los Pardos. Raúl maakt ‘m overwegend van Mencíadruiven uit het gelijknamige plot met een bodem van zand en klei. De stokken zijn er zo’n 80 jaar oud en geven lage opbrengsten. Dit zorgt voor complexiteit en concentratie in de wijn. Pérez plukt de druiven met de hand op het moment dat ze mooi rijp zijn, maar ook nog voldoende frisse zuren bevatten. Eenmaal gekneusd vergist hij de druiven en laat de schillen extra lang bij het sap voor meer diepgang. Tot slot rijpt hij de wijn in houten vaten van 500 en 2000 liter, voor een gebalanceerde houtinvloed. Het levert een prachtige, verfijnde rode Bierzo op, die meer complexiteit en bewaarpotentieel heeft dan Cultwijn Saint-Jaques, maar jonger toegankelijk en betaalbaarder is dan de luxe cru’s uit de Vizcaína-reeks. Onmiskenbaar Pérez!
Normaal € 25,95 nu voor € 22,95
Pure, eikengerijpte blend op basis van Mencía
Uit plot Mata Los Pardos, met 80 jaar oude stokken
Finesse en diepgang zoals alleen Pérez dat kan
Huber Traisental Erste Lage Grüner Veltliner Ried Alte Setzen
Markus Huber maakt in het Oostenrijkse Traisental prachtige witte wijnen. Dit kleine gebied, ten zuiden van het veel bekendere en grote Kremstal, staat bekend om het hoge kalkgehalte in de grond. Het klimaat, met in de zomer koele nachten en warme dagen, is uitermate geschikt voor wittewijnproductie. Het doet denken aan het klimaat van de Bourgogne, dat op dezelfde breedtegraad ligt. De Grüner Veltliner excelleert in Traisental en krijgt, mede door de kalkrijke grond, een bijzondere verfijnde expressie. De Alte Setzen-wijngaard heeft ruim vijftig jaar oude wijnstokken en is als Erste Lage geclassificeerd; een strenge selectie van de Vereniging van Oostenrijkse Traditionsweingüter. Van deze wijngaard worden de mooiste en meest rijpe druiven uitgezocht om deze vervolgens koel te laten vergisten. Hierna volgt nog een rijping van vier maanden in grote fusten van acaciahout en lagering op de afgestorven gistcellen. Het resultaat is een indrukwekkende droge witte wijn met zowel rijkdom als finesse. Een terechte topwijn die hoge waarderingen oogst en bij de top van ons wittewijnassortiment hoort.
Normaal € 22,95 nu voor € 20,50
Grüner Veltliner van oude stokken uit Erste Lage-wijngaard
Gemaakt van de mooiste en meest rijpe druiven
Heerlijk bij vis, gevogelte of kalfsvlees
Bodegas Trenza La Nymphina Monastrell Yecla BIO
La Nymphina is een Yecla pur sang van de Deense broers David en Johannes Tofterup, gemaakt van 100% Monastrell. De druiven staan aangeplant op 850 meter boven zeeniveau, waardoor ze geleidelijk kunnen rijpen en tegelijkertijd hun frisheid behouden. De stokken zijn 45 à 50 jaar oud. Eenmaal geoogst worden de druiven ontsteeld en geperst. David laat het eerste deel van de persing weglopen, om zo de kleur, aroma’s en smaken extra te concentreren. Na de vergisting rijpt de wijn zes maanden in gebruikte bourgognevaten. Het levert een krachtige maar toegankelijke Monastrell op, met tonen van rijpe bramen en pruimen, kruiden, koffie, cacao en toast. Drink ‘m bij geroosterd vlees, stevige pastagerechten of gerijpte kazen, leg ‘m nog een paar jaar in de kelder. Indrukwekkend!
Normaal € 10,50 nu voor € 8,95
Van druiven van 45 tot 50 jaar oude wijnstokken
Gerijpt in gebruikte bourgognevaten
Heerlijk bij stevige vleesgerechten of gerijpte kazen
Weingut Dr. Wehrheim Buntstück Weissburgunder Pfalz BIO
Franz Wehrheim is ontegenzeggelijk een van de nieuwe sterwijnmakers van de Duitse wijnbouw. Niet voor niets nomineerde het gerenommeerde wijnmagazine Vinum hem voor de titel ‘Winzer des Jahres 2022’. Volgens het blad leidt Franz het ouderlijke domein naar de absolute top in Duitsland. De omschakeling naar biodynamische wijnbouw beschouwt Vinum als een belangrijke reden voor zijn succes. Ook vader Karl-Heinz ziet een grote toekomst voor zijn zoon en het familiewijngoed. ‘Vergelijk onze situatie met die in de Bourgogne van twintig jaar geleden’, zegt hij. ‘De druivensoorten Weissburgunder, Chardonnay en Spätburgunder geven hier wijnen die mede door de opwarming in de wijngaarden een interessant alternatief bieden voor de Bourgogneliefhebber. En dat voor een bijzonder schappelijke prijs’. De Buntstück Weissburgunder is er een fraai voorbeeld van. Opvallend zijn de loepzuivere druif- en terroirexpressie en de prachtige balans tussen frisheid en sappigheid. Tongstrelend!
Normaal € 15,20 nu voor € 12,95
Door aanstormend talent Franz Wehrheim
Van biodynamisch geteelde Weissburgunder
Vol van smaak zonder ‘vet’ te zijn
DeMorgenzon DMZ Chardonnay Stellenbosch
Befaamd wijnhuis DeMorgenzon maakt een serie verbluffende wijnen die tot de beste van Zuid-Afrika worden gerekend. Hun Chardonnay is en fraai voorbeeld van zuivere, sappige nieuwe-wereldstijl met verleidelijke toastaroma’s en een aangename frisheid. De wijngaarden van DeMorgenzon liggen in een relatief koel gedeelte van Stellenbosch. Een eerste kwaliteitsselectie vindt al plaats tijdens de handmatige pluk in de wijngaard. De beste druiven vergisten met behulp van natuurlijke gist en rijpen zeven maanden in gebruikte houten vaten (75%) en roestvrijstalen tanks (25%). Na de rijping volgt een lichte filtering maar geen klaring meer. Daardoor blijft een maximum aan smaak bewaard. Een mooie wijn bij visgerechten en gevogelte, maar ook prima inzetbaar als aperitief.
Normaal € 12,95 nu voor € 11,70
Uit een relatief koel gedeelte van Stellenbosch
Zuivere, sappige en frisse stijl
Mooie wijn bij vis, gevogelte en pasta carbonara
Famille Fezas Java Blanc Gascogne
Philippe Fezas is een van de topwijnmakers uit de Gascogne. Hij excelleert met zijn Java, een fraaie assemblage van Sauvignon, Colombard en Ugni Blanc. Wat hem onderscheidt van andere producenten? De Gascogne is berucht om de extreem hoge rendementen in de wijngaard, waardoor menig wijn uit deze streek zo zuur en licht van smaak is dat er flink moet worden aangezoet. Fezas beperkt de oogsthoeveelheid per stok daarentegen tot meer dan de helft van wat gebruikelijk is. Hierdoor plukt hij gezondere druiven met veel meer rijpheid en milde frisheid. Dat proef je terug in de sappige, volle smaak. Java is dan ook een echte ‘vin de plaisir’ : fris en rond tegelijk, met een verleidelijke, aromatische intensiteit van citrus en exotisch fruit. Overtuigt als aperitief maar smaakt ook heerlijk bij frisse voorgerechten met vis en (gegrilde) asperges.
Normaal € 7,95 nu voor € 6,95
Van een van de beste wijnmakers van de streek
Fris, sappig en intens van smaak
Ideale borrelwijn, ook perfect bij lichte visgerechten of asperges
Domaine Coudoulet Viognier Pays D’Oc
Camille Ournac specialiseert zich met name in rode wijnen uit de Pays D’Oc en Minervois, maar hij maakt ook enkele bijzonder fraaie witte wijnen. Bijvoorbeeld deze zeer geliefde Viognier. Camille besteedt veel aandacht aan zijn wijngaarden en teelt zijn druiven op duurzame wijze. De opbrengsten houdt hij bewust laag, zoveel mogelijk smaakconcentratie. Na de pluk houdt Camille de schillen nog even in contact met de geperste druivenmost om de aromatische expressie te bevorderen. Daarna volgt de vergisting bij lage temperatuur voor behoud van fris- en fruitigheid. Gedurende de rijping blijven de gisten nog drie maanden bij de wijn voor een iets romige smaak. En dat proef je! Een pracht-Viognier met aroma’s van perzik, appel en bloemen en een volle, maar ook sappige smaak. Wijn van dit niveau toont overtuigend aan dat er in de Zuid-Franse Languedoc uitermate goede kwaliteit te vinden is voor een zeer scherpe prijs.
Normaal € 9,55 nu voor € 8,40
Prachtkwaliteit voor een scherpe prijs
Met verleidelijke geur en volle, ronde smaak
Heerlijk als aperitief, bij coquilles of gegrilde vis
Vecchia Torre Vermentino Salento
De Dynamische coöperatie van het Zuid-Italiaanse stadje Leverano heeft onder meer Vermentino aangeplant staan, een mediterraan druivenras dat goed bestand is tegen hitte. De kleine wijngaard van nog geen tien hectaren bevindt zich tussen twee heuvels, waar vrijwel voortdurend een verkoelende wind staat. Hierdoor is de temperatuur lager en behoudt de Vermentino de zo gewenst frisse smaak en fruitigheid. Vecchia Torre beperkt bovendien het rendement in de wijngaard, waardoor de wijn van een bijzondere kwaliteit is. Ook is er flink geïnvesteerd in apparatuur die de tanks met witte wijn koelt, duurzaam gevoed met elektriciteit van zonnepanelen. Deze kleinschalig geproduceerde witte wijn is dan ook al jaren zeer succesvol en smaakt beduidend exclusiever dan de prijs doet vermoeden.
Normaal € 9,60 nu voor € 8,50
Van de mediterrane Vermentinodruif
Kleinschalige productie levert opvallende kwaliteit
Fris én vol, met tonen van steenfruit en amandelen