Wij zijn 27 t/m 29 april gesloten.
Nieuw
We hebben twee mooie whisky’s in de aanbieding!
Jura 10 years old
Normaal € 36,75 nu voor € 32,50
Tamnavulin Sherry Cask Edition
normaal € 31,25 nu voor € 27,50
We hebben twee mooie whisky’s in de aanbieding!
Jura 10 years old
Normaal € 36,75 nu voor € 32,50
Tamnavulin Sherry Cask Edition
normaal € 31,25 nu voor € 27,50
Domaine de la Pépière Sur Lie Muscadet Sèvre et Maine BIO
Dankzij wijnmakers zoals Rémy Branger en Gwénaëlle Croix is goede Muscadet een van de beste tips voor liefhebbers van elegante, frisse koel-klimaatwijnen. Hun Domaine de la Pépière behoort volgens de schrijvende pers tot de top in de regio. Hier draait alles om verfijning, frisheid, smaaklengte en terroirexpressie, vanuit de filosofie van een biodynamische werkwijze met minimale interventie. De Sur Lie maken Rémy en Gwénaëlle van de streekunieke Melon de Bourgogne-druif, geoogst in waterdoorlatende gravelwijngaarden met ongeveer 25 jaar oude stokken. De tamelijk droge grond zorgt voor een beperkt rendement, wat zich vertaalt in druiven van hoge kwaliteit. Na de handmatige pluk worden de druiven direct op een natuurlijke wijze – dus zonder toevoegingen – vergist in de kelder. Hierna volgt de voor de streek zo kenmerkende rijping ‘sur lie ‘ (op de gisten). Het levert een prachtige en intens zuivere Muscadet op, met een fraaie frisheid en smaaklengte. Een heerlijke (lente)wijn om zo te drinken, maar ook fantastisch bij mosselen of lichte visgerechten.
Normaal € 13,70 nu voor € 12,30
Uitmuntende, onderscheidende bio-Muscadet
Heerlijk als verkwikkend aperitief
Ook geweldig bij mosselen of lichte visgerechten
Abbotts & Delaunay / Les Fruits Sauvages Viognier Pays d’Oc
Wat een fraaie, elegante Zuid-Franse Viognier van Abbotts & Dalaunay! Laurent oogst de druiven in wijngaarden op zo’n 150-200 meter hoogte in de Hérault en Aude, ingeklemd tussen de Cevennen en de Pyreneeën. De druiven worden in de vroege ochtend geplukt en meteen naar de kelder vervoerd, zodat ze in optimale staat verwerkt kunnen worden. In de kelder volgt een eenvoudige vinificatie: de druiven vergisten bij een gecontroleerde temperatuur in roestvrijstalen tanks om zoveel mogelijk fris- en fruitigheid te behouden. Vervolgens rijpt de wijn nog enige tijd op de gisten, voor net even wat extra body en smaakintensiteit. Het eindresultaat is een heerlijke witte wijn, met de kenmerkende Viognieraroma’s van witte bloemen en perzik en een volle, ronde smaak. Drink ‘m gewoon zo, als borrelwijn, of bijvoorbeeld in combinatie met een groentequiche, kip uit de oven of rijpe, harde kazen.
Normaal € 9,95 nu voor € 8,95
Van druiven uit hoger gelegen wijngaarden
Met korte rijping op de gisten voor extra smaakintensiteit
Verfijnd aroma van bloemen en perzik en een volle smaak
Abbottas & Delaunay / Les Fleurs Sauvages Vieilles Vignes Carignan Pays d’Oc
Met deze zeer fraaie Carignan bewijst Delaunay wat een kundig wijnmaker hij is. De Carignandruif staat namelijk niet persé bekend om z’n jeugdige verleidelijkheid. Laurent weet echter dat Carignan geoogst van oude stokken in gunstig gelegen wijngaarden geweldige rode wijn op kan leveren. En laat het selecteren van geschikte wijngaarden nu precies zijn talent zijn. Laurent oogst een deel van de Carignan van 50 jaar oude stokken in de buurt van Narbonne. Hij vult de blend aan met druiven uit Minervois en Corbières. Na de vergisting rijpt de wijn voor 80% in eikenhouten vaten, waarvan een klein deel nieuw. Het levert een krachtige, volle rode wijn op, met rijp, sappig fruit en een krachtige, fluwelige structuur. Heerlijk bij lamsstoof, gegrild vlees of gerijpte kazen.
Normaal € 9,95 nu voor € 8,95
Van druiven van tot vijftig jaar oude stokken
Deels gerijpt in eikenhouten vaten
Heerlijk bij lamsstoof, wild of gerijpte kazen
Tenuta Colpaola Verdicchio di Matelica BIO
Verdicchio dei Castelli di Jesi mag dan de grootste en bekendste appellatie zijn voor witte wijn uit de Marche, locals en kenners weten dat de meest gastronomische en exspressieve Verdicchio’s uit de veel kleinere, hoger en meer landinwaarts gelegen DOC Matelica komen. Proef dit schitterende exemplaar van Tenuta Colpaola maar! Dit familiebedrijf is in handen van Francesco Porcarelli en zijn vrouw Stefania Peppoloni, die samen de derde generatie vertegenwoordigen. Ze beschikken over tien hectaren wijngaarden in het natuurreservaat van de Monte San Vicino, gelegen op 650 meter boven zeeniveau. De hoge ligging zorgt voor een verschil in dag- en nachttemperatuur van maar liefst vijftien graden. In combinatie met de bodems rijk aan kalksteenhoudende klei en de biologische werkwijze, stelt dit Francesco en Stefania in staat om expressieve, terroirgetypeerde Verdicchio te produceren. De oogst gebeurt met de hand voor een optimale selectie van zeer rijpe en gezonde druiven. Eenmaal in de kelder volgen de vergisting en rijping in roestvrijstalen tanks. Het levert een spetterende Verdicchio op, die zich onderscheidt door een intense sappigheid en een verleidelijke rijpe, volle smaak met behoud van voldoende frisheid. De Colpaola is hierdoor heerlijk doordrinkbaar en zowel een fantastisch aperitief als en fraaie begeleider van smaakvolle groente- of visgerechten. Wie deze wijn proeft, begrijpt meteen waarom Verdicchio als een van de nobele witte druivenrassen van Italië geldt.
Normaal € 13,30 nu voor € 11,95
Van biologisch geteelde Verdicchio uit Matelica
Geoogst in wijngaarden op 650 meter hoogte
Verleidelijk vol en rijp, maar ook opwekkend van smaak
Adega de Moncão / Alvarinho-Trajadura Vinho Verde Moncão e Melgaco
Adega de Moncão ligt in het hart van de Vinho Verde streek, in de gerenommeerde subregio Moncão e Melgaco. Het wijngoed maakt deze exemplarische Viho Verde van 50% Alvarinho- en 50% Trajaduradruiven. Dat doet het op een moderne manier, maar met behoud van karakteristieke kenmerken zoals een heel licht prikkeltje in de smaak. Modern wil zeggen dat er alles aan wordt gedaan om de verse fruittonen van de druiven te bewaren en contact met zuurstof tijdens de vinificatie te voorkomen. Het resultaat is een opvallende, spatzuivere witte wijn met een heerlijke milddroge smaak. Hij is perfect als terras- of borrelwijn, maar ook heerlijk bij bijvoorbeeld schaal- en schelpdieren of pasta met tomaat. Vinho Verde zoals ‘ie bedoeld is!
Normaal € 7,40 nu voor € 6,60
Van Alvarinho- en Trajaduradruiven
Geoogst in gerenommeerde subregio Moncão e Melgaco
Perfecte terras- en borrelwijn
Ventisei Toscana Rosso BIO
Ventisei is het jonge, hippe bio-label van niemand minder dan Vino Nobile-icoon Avignonesi. Dit legendarische wijngoed is weer in de bloei van z’n leven dankzij de inspanningen van de Belgische Virginie Saverys, die het in 2009 overnam. Tot haar grote verdiensten behoren onder meer de conversie naar biologische wijnbouw en het aanstellen van een topteam van wijnprofessionals. Inmiddels heeft ook haar eigen dochter, Eline Aloy, zich erbij gevoegd. Nadat ze op haar 26e een wijnbar had geopend in Antwerpen, had ze ook wel zin om haar eigen wijn te maken op het domein van haar moeder. Ventisei (Italiaans voor 26) was geboren. De Rosso maakt Eline van 90% Sangiovesse, aangevuld met een beetje Merlot en Cabernet Sauvignon. Na de oogst vergist ze de druiven met behulp van natuurlijke gisten in roestvrijstalen tanks, voor een zo puur mogelijk karakter. Het levert een heerlijke sappige, lichtvoetige Toscaanse rode wijn op, met tonen van aardbeien, kersen en een vleugje specerijen. Hij is (eventueel licht gekoeld) heerlijk zo, maar combineert ook perfect met pizza, pasta carbonara of een bordje salumi. Puur plezier!
Normaal € 12,95 nu voor € 11,50
Sappige stijl Toscaanse bio-Sangiovese
Van het jonge label van Vino Nobile-grootheid Avignonesi
Perfecte pizzawijn
Domaine Sautereau Sancerre
De indrukwekkende Sauvignon Blanc van David Sautereau is wat je noemt een benchmark. Dit is Sancerre zoals Sancerre bedoeld is. David vertegenwoordigt de tiende generatie op het familiedomein Sauterau, gelegen in Crézancy, iets ten westen van Sancerre. Het wijngoed telt zo’n 22 hectaren wijngaarden. Twee derde is gewijd aan Sauvignon Blanc, een derde aan Pinot Noir. De bodems bestaan onder meer uit kiezel, leisteen, kalksteen met fossiele schelpen en mergel. Davids belangrijkste missie is optimale expressie van zijn fraaie terroir. Daarom laat hij niets aan het toeval over. Hij combineert de eeuwenoude familietradities met de moderne wijnmaaktechnieken die hij zich eigen maakte in onder meer Zwitserland, de Verenigde Staten en Australië. Deze prachtige witte wijn heeft dan ook alles wat je van een goede Sancerre verwacht: een expressieve geur van groene appel, buxus en vuursteen, opwekkende frisse zuren, een ranke maar rijpe smaak en een aanhoudende, krijtachtige afdronk. Zeer fraai!
Normaal € 23,50 nu voor € 20,95
Door David Sautereau, tiende generatie van dit familiewijngoed
Klassieke Sauvignon met tonen van groene appel, buxus en vuursteen
Château Tour du Moulin Fronsac
Het kleine Château Tour du Moulin ligt in Fronsac, een van Bordeauxs meest onderschatte regio’s. Waren de wijnen hier vroeger nogal stug en tanninerijk, nu komen er evenwichtige en ronde wijnen vandaan. Dit is te danken aan wijnmakers zoals Vincent Dupuch, een gerespecteerd expert op het gebied van druivenstokken en adviseur van vele topchâteaux in Saint-Émilion en Pomerol. Dupuch heeft de zaken meer dan goed voor elkaar op zijn eigen, slechts zeven hectaren tellende wijngoed, gelegen op maar een paar kilometer afstand van de “goudkust” van Bordeauxs beroemde rechter oever. Hij bezit bovendien het vakmanschap om geconcentreerde en tegelijk soepele rode wijn te maken. Dat laten we U graag proeven met zijn prachtige, reeds voor U gerijpte Fronsac 2014. De wijn is gemaakt van eersteklas druiven: optimaal rijp geplukte Merlot (70%), Cabernet Franc (25%) en Cabernet Sauvignon (5%). Na de vergisting rijpte de wijn een jaar in gebruikte eikenhouten fusten en nog eens bijna een jaar in tanks. Inmiddels kunt U genieten van een klassieke rode Bordeaux van hoge kwaliteit, met een prachtig, ontwikkeld karakter, zachte tannine en fraai geïntegreerd eikenhout. Hij is mooi om op zichzelf te drinken en perfect te combineren met verfijnde gevogelte-, paddenstoelen- of truffelgerechten. Een buitenkans!
Normaal € 21,20 nu voor € 18,95
Prachtige, gerijpte Fronsac van klein domein
Door Vincent Dupuch, topadviseur van beroemde Pomerols
Nu mooi op dronk; heerlijk bij verfijnde gerechten
Domaine de L’Arjolle / Brut de Cuve Merlot-Marselan Côtes de Thongue
De zeer kundige oenoloog François Teisserenc excelleert als conventionele wijnmaker in de wereld van natuurwijnen. Ideologie is hier vaak belangrijker dan kwaliteit, met als gevolg wijnen die fouten in de geur en smaak hebben. Hoe het wel moet proeft U in de technisch zuivere Brut de Cuve. François bottelt nu voor de negende keer het beste en meest rijpe deel van zijn Merlotdruiven, dit keer aangevuld met eveneens zeer rijpe Marselan. Deze Languedoc-druif is een kruising van Cabernet Sauvignon en Grenache en geeft de wijn extra pit en smaakintensiteit. Om de wijn zó van de tank gebotteld te drinken is een unieke kans, want U proeft wat doorgaans alleen professionals ervaren: puur vergist druivensap zonder verdere toevoegingen en ingrepen. Doordat er niet gefilterd is, kan de Brut de Cuve een beetje bezinksel ontwikkelen. Daartegenover staat een smaak- en fruitbeleving zoals je zelden tegenkomt. Wat de houdbaarheid betreft: in z’n jeugd heeft de Brut de Cuve de meest verse fruittonen, maar als U ‘m koel en donker bewaart, kunt U tot twee jaar na de oogst van de wijn genieten. Serveer ‘m iets koel, zoals gebruikelijk in de kelder van de wijnmaker. ‘Vin nature’ in optima forma!
Normaal € 9,95 nu voor € 8,95
Met superverse fruittonen van rijpe Merlot en Marselan Sustainable Viticulture
Zonder toevoegingen en ongefilterd
Heerlijk bij harde kazen, worst en stokbrood
Domaine de L’Arjolle Brut de Cuve Sauvignon Blanc-Viognier Côtes de Thongue BIO
Sustainable viticulture
Wat een overtuigend voorbeeld van hoe goed een witte natuurwijn kan zijn! De uitdaging voor de wijnmaker is om zuivere geuren en smaken te behouden en de wijn te behoeden voor oxidatie. Het lukt François Teisserenc buitengewoon goed. Zijn geheim? Gezonde druiven van topkwaliteit, die direct na de pluk in de tank worden gedaan om zo min mogelijk contact met zuurstof te hebben. Na de gisting rijpt de wijn op de gistcellen, die zorgen voor een natuurlijke conservering. Vervolgens wordt de Brut de Cuve direct van de tank en zonder toevoegingen gebotteld. Hierdoor behoudt hij z’n volle en unieke smaak. Bewaar hem bij voorkeur koel, het liefst op keldertemperatuur. Dan kunt U er tot twee jaar na de oogst van genieten.
Normaal € 9,95 nu voor € 8,95
Zonder toevoegingen gebotteld
Sappige, intens zuivere smaak
Ideaal als borrel- of terraswijn
Domaine de L’Arjolle Brute de Cuve Cinsault-Syrah Rosé Côtes de Thongue
Sustainable viticulture
Sinds oogst 2021 maakt François Teisserenc ook deze heerlijke Brut de Cuve Rosé, in de stijl van de beroemde rosé uit de Provence. François gebruikte dit jaar voornamelijk de Zuid-Franse Cinsault, aangevuld met Syrah. De Brut de Cuve wordt na de vergisting zonder enige toevoeging direct van het vat in de fles gedaan. Hierdoor blijft de fruitigheid van de Cinsault en Syrah volledig bewaard. Het levert een mooie, lichtgekleurde rosé op met fraaie geuren van klein rood fruit en een intens fruitige, sappige smaak. Perfect voor op het terras, borrel met wat hapjes of bij lichte salades.
Normaal € 9,95 nu voor € 8,95
Blend van Cinsault en Syrah
Gemaakt in verfijnde, lichte Provence-stijl
Op een koele plek tot twee jaar te bewaren
Revancha Peon Malbec Mendoza
De fantastische Argentijnse Malbecs van Roberto en Rodrigo de la Mota zijn een uitnodiging om het leven vanuit een nieuw perspectief te bezien. Hoogdravend? Niet als je het verhaal van Roberto kent. Hij overleefde een zwaar auto-ongeval in 2007 en beleefde alles wat erna kwam als een tweede kans: Revancha (‘herkansing’) was geboren. Sinds 2009 maken Roberto en Rodrigo hun eigen wijnen. Beginners zijn ze alles behalve. Roberto is de zoon van de grote Argentijnse wijnmaker Raúl de la Mota en groeide praktisch op met wijn maken. Hij studeerde af in Montpellier en is ook verantwoordelijk voor het gerenommeerde Argentijnse domein Mendel Wines. Zijn zoon Rodrigo is afgestudeerd landbouwkundige. De Malbec is een geweldige kennismaking met dit getalenteerde duo. De druiven – Malbec met een spatje Cabernet Franc voor een aromatische lift en extra fraîcheur – zijn afkomstig uit Altamira, topterroir in de opkomende Valle de Uco in Mendoza. De wijngaard ligt op 1100 meter hoogte, op de uitlopers van de Andes. De druiven worden met de hand geplukt. Eenmaal vergist, volgt een rijping van twaalf maanden, voor de helft in roestvrijstalen tanks en voor de helft in Frans eiken. Dit zorgt ervoor dat de wijn z’n pure karakter behoudt. De Revancha Malbec heeft een expressieve geur, met florale tonen, donker fruit (pruim, braam) en een vleug zwarte peper. De smaak is vol en rijp, met soepele tannines, evenwichtige fraîcheur en een aanhoudende afdronk. Een pracht van een Malbec, die het ontdekken meer dan waard is!
Normaal € 16,95 nu voor € 14,95
Gemaakt door gevierd wijnmaker Roberto de la Mota en zijn zoon Rodrigo
Van druiven geoogst in Altamira, topterroir in Valle de Uco
Puur en expressief, met een volle, verleidelijke smaak
Von der Mark-Walter Weissburgunder Baden
Jürgen von der Mark is wat je noemt een markant wijnmaker. Hij is niet alleen afgestudeerd als oenoloog aan de universiteit van Geissenheim, maar ook als eerste Duitse Master of Wine aan het prestigieuze Britse Institute of Masters of Wine, Zijn wijnen maakt hij in het zuiden van Baden, niet ver van de Bourgogne. Hier legt hij zich toe op het maken van de Burgundersorten. Spätburgunder (Pinot Noir) is zijn grote liefde, maar ook met de Weissburgunder (Pinot Blanc) weet Jürgen wel raad. Voor deze cuvée betrekt hij de druiven deels uit eigen wijngaarden en deels bij bevriende wijnboeren. Alle wijnstokken zijn tenminste twintig jaar oud, wat de wijn een mooie smaakconcentratie geeft. Eenmaal op het wijngoed perst Jürgen de Weissburgunderdruiven voorzichtig. Het sap laat hij vergisten in roestvrijstalen tanks en een klein deel in tonneaux. De Weissburgunder rijpt hierin vervolgens op de gisten tot aan de botteling. Het levert een heerlijk sappige, originele en verfrissende witte wijn op, die het goed doet als borrelwijn, aperitief, of begeleider van lichte gerechten. Jürgen zelf omschrijft ‘m zeer treffend als ‘unser Wein zu Sonne und Fisch’. Wij krijgen er dorst van!
Normaal € 11,40 nu voor € 9,95
Van Burgunderspecialist en Master of Wine von der Mark
Fruitig, sappig en intens van smaak
Heerlijk als aperitief of bij vis
Von der Mark-Walter Spätburgunder Baden
Naast zijn kleine, in Spätburgunder gespecialiseerde wijndomein heeft oenoloog en Master of Wine Jürgen von der Mark nog een interessant project in Baden, samen met Weinakademiker Guido Walter. De twee vrienden hebben zichzelf tot nobel doel gesteld ‘cultuurwijnen van alledag’ te maken, oftewel betaalbare wijnen mét persoonlijkheid en authenticiteit. Daar zijn ze met deze fantastische Spätburgunder wonderwel in geslaagd. Wat een ontzettend lekkere, typische en karaktervolle rode Badenwijn. En dan ook nog eens zo sympathiek geprijsd. Een opvallende prestatie! De druiven worden ingekocht bij wijnboeren in Ortenau, dat wordt gezien als een van de mooiste subregio’s van Baden. Jürgen en Guido onderhouden een persoonlijke relatie met de boeren, bepalen het oogstmoment en zien erop toe dat er met respect voor de wijngaard gewerkt wordt. Eenmaal geoogst verwerken de twee de druiven op Jürgens wijngoed. Deze Spätburgunder is een zeer verleidelijke, fruitige lichtrode wijn. Sappig en rijp, geconcentreerd bessenfruit, iets kruidigheid en een vleugje houtinvloed. Heerlijk om zo te drinken, maar ook erg lekker bij bijvoorbeeld kip of wit vlees. Voor optimaal drinkgenot adviseren we ‘m licht gekoeld te serveren.
Normaal € 11,40 nu voor € 9,95
Uit Baden, de ‘Bourgogne’ van Duitsland
Betaalbaar én authentiek
Licht gekoeld het lekkerst
Quinta de Romaneira Fine Ruby Port Douro
Een lange historie. Terroir en topkwaliteit. Alle wijngaarden in eigen beheer. Een hypermoderne wijnkelder. En twee grote wijnpersoonlijkheden aan het roer. Quinta da Romaneira heeft het allemaal. Eigenaar Christian Seely en wijnmaker Carlos Agrellos maken dan ook wijnen van wereldklasse. Onderscheidend voor de Ports van Romaneira is dat het huis geen druiven in hoeft te kopen (zoals veel andere producenten wel moeten). Deze Fine Ruby is gemaakt van Tinta Roriz, Touriga Franca en Tinta Barocca. Alle druiven zijn afkomstig uit de als ‘A’ geclassificeerde wijngaarden – de hoogst mogelijke classificatie voor wijngaarden in de Douro. Na de oogst worden de druiven op traditionele wijze met de voet getreden, maar wel in gemoderniseerde lagares. Deze kuipen voor het druiven treden zijn van oudsher van steen. Romaneira heeft ze van roestvrijstaal laten maken, zodat de temperatuur van de most beter kan worden gecontroleerd. Na de persing rijpt de wijn in grote houten vaten van gebruikt eiken. Het levert een heerlijk aromatische, fruitige, licht kruidige Ruby op, met een elegante en soepele smaak. Geweldige kwaliteit van een van de beste huizen van de Douro!
Normaal € 14,85 nu voor € 12,60
Blend van Tinta Roriz, Touriga Franca en Tinta Barocca
Uitsluitend afkomstig uit eigen wijngaarden
Aromatisch, fruitig en soepel