Geroosterde verse worst met rozemarijn en salie

Hoofdgerecht: 4 personen Bereiding: ca. 25 minuten
Ingrediënten
• 8 stevige takjes rozemarijn
• 8 Italiaans gekruide verse worsten (bijvoorbeeld Butch &
Dutch venkel-tijmworst)
• 4 plakken pancetta van ca 1cm dik
• 32 salieblaadjes
• olijfolie
Bereiden
• Leg de rozemarijn in water.
• Maak van elke worst 3 kleine worstjes door voorzichtig te
draaien zodat het vel de kleinere stukjes afsluit.
• Snij de pancetta in 32 stukjes.
• Rijg aan elke rozemarijntak om en om 3 stukjes worst, 4
stukjes pancetta en 4 salieblaadjes.
• Bestrijk de spiezen met olie.
• Rooster ze op de barbecue, een grillpan of in een oven van 200°C

Geroosterde verse worst met rozemarijn en salie

Hoofdgerecht: 4 personen Bereiding: ca. 25 minuten
Ingrediënten
• 8 stevige takjes rozemarijn
• 8 Italiaans gekruide verse worsten (bijvoorbeeld Butch &
Dutch venkel-tijmworst)
• 4 plakken pancetta van ca 1cm dik
• 32 salieblaadjes
• olijfolie
Bereiden
• Leg de rozemarijn in water.
• Maak van elke worst 3 kleine worstjes door voorzichtig te
draaien zodat het vel de kleinere stukjes afsluit.
• Snij de pancetta in 32 stukjes.
• Rijg aan elke rozemarijntak om en om 3 stukjes worst, 4
stukjes pancetta en 4 salieblaadjes.
• Bestrijk de spiezen met olie.
• Rooster ze op de barbecue, een grillpan of in een oven van 200°C

Gevulde flespompoen

Ingrediënten

  • 1 gemiddelde tot grote flespompoen2 handenvol rucola
  • 100 g milde, romige geitenkaas
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 grote rode paprika, zwartgeblakerd boven het vuur en daarna gepeld en in reepjes gesneden
  • olijfolie om mee te bedruppelen
  • versgemalen zout en zwarte peper

Bereiden

  • Wikkel de flespompoen in aluminiumfolie (glanzende kant naar binnen) en leg tussen de kolen (een gemiddeld grote flespompoen is in ongeveer 1 uur gaar)
  • Snijd de gare pompoen in de lengte door, schraap de zaden en vezels eruit en verwijder wat vruchtvlees, zodat een holte ontstaat met dezelfde vorm als de pompoen
  • Verdeel de ingrediënten in 2 porties
  • Bekleed beide holten met rucola, zodat die iets verwelkt door de hete flespompoen
  • Leg daarop de geitenkaas, knoflook en reepjes rode paprika
  • Breng op smaak en bedruppel met olijfolie naar smaak
  • Er bestaan allerlei variaties op deze vulling – een populaire combinatie is spinazie, paddenstoelen en feta
Bron
Cape Wine Braaimasters

Facebook

Slijterij Wijnhandel Goossens
Slijterij Wijnhandel Goossens1 month ago
Zomer! Wij hebben heerlijke rosé-wijnen in diverse prijsklasses. Ook heerlijk bij de barbecue.